Jiří Žáček 

autorské stránky

Nedělejte z teorií
terorie!

Co právě dělám

Co jsem dělal v létě 2023

Jiří Žáček na Festivalu dětského čtenářství v liberecké knihovně

Začátkem června jsem se už tradičně zúčastnil Festivalu dětského čtenářství v liberecké knihovně. Zdá se, že děti pořád ještě čtou, ať jim to vydrží!

CD Jiřího Žáčka a Slávka Janouška Život je krátký

Téhož večera jsem v pražské Balbínově poetické hospůdce spolu se Slávkem Janouškem křtil naše společné CD Život je krátký.

Jiří Žáček s kocourem na chalupě

Poté jsem se přestěhoval na chalupu, kde se tropická vedra dají přežít lépe a radostněji než v betonové metropoli. Ještě by to chtělo moře, nebo aspoň mořátko! Díky ručníku jsem si na oblíbený ostrov kamarádky Regíny zaskočil aspoň virtuálně.

Jiří Žáček s kamarádkou Regínou na oblíbeném ostrově

Odskočil jsem si jen na Shakespearovu komedii Jak se vám líbí na Pražském hradě, v níž účinkuje syn Jakub. Šli jsme kolektivně s rodinou mé dcery Markéty, ale toho večera vydatně pršelo a diváci se oblékli do pláštěnek, které šustily tak, že jsem namísto „slova, slova, slova“ slyšel jen „slova“.

Jiří Žáček s dcerou Markétou na Pražském hradě

Koncem července jsem se v Praze nalodil na Loď bláznů, na níž poetka Alenka Vávrová křižovala Vltavu a spolu s recitátory, zpěváky, básníky a svými fanoušky vítala na svět své nové knihy. Hlavní je, že jsme na rozdíl od Titaniku neztroskotali, protože v létě na Vltavě nebývají žádné ledovce.

Jiří Žáček na Lodi bláznů

Jiří Žáček na Lodi bláznů

Jiří Žáček na Lodi bláznů

Jiří Žáček na Lodi bláznů

8. srpna jsem si udělal výlet do Telče, a dobře jsem udělal. „Prázdniny v Telči nejsou festival, ale způsob života,“ přečetl jsem si na plakátě. Na telčském festivalu můžete zažít za jediný den třeba i pět koncertů. V Nokturnu na Panském dvoře vystupoval se svými přáteli Slávek Janoušek a společně jsme představili naše CD Život je krátký.

Jiří Žáček se Slávou Janouškem v Telči

Z houbařské výpravy do lesa u Jablonného v Podještědí jsem si přinesl koš hřibů praváků. Že by po těch každodenních deštích konečně vypukly houbařské orgie?

Jiří Žáček s košem hřibů praváků

CD Jiřího Žáčka a Slávka Janouška Život je krátký

Koncem srpna se v zámku v Dobřichovicích konala vernisáž fotografií a fotokoláží Jiřího Machta, který mi ilustroval knihu básnických překladů Převtělování, vydanou – jak jinak – nakladatelstvím Šulc-Švarc. Na momentce z výstavy je k vidění nakladatelka Veronika Baštová, fotograf Jiří Macht, jeho múza Natálie Stejskalová, já a redaktor Jirka Korejčík.

Jiří Žáček na vernisáži fotografií a fotokoláží Jiřího Machta

podpis J. Ž.

Navigace

Tiráž

Tiráž

© 2004 Jiří Žáček • na stránkách jsou použity obrázky Adolfa Borna, Jiřího Slívy, Zdenka Seydla, Lucie Dvořákové, Jiřího Žáčka, Aloise Mikulky, Jiřího Jiráska a dalších autorů z knížek Jiřího Žáčka • webdesign © 2004 AVAS s.r.o. • správce stránek Vít Novák • Uvedená práce, jejímž autorem je Jiří Žáček, podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 4.0 Mezinárodní