Jiří Žáček 

autorské stránky

Nedělejte z teorií
terorie!

Co právě dělám

Co jsem dělal na podzim 2020

Většinu času jsem strávil na chalupě ve Frýdlantu, tam to má koronavirus trochu z ruky.

Chalupa ve Frýdlantu

Je to konec světa, ale občas i na konci světa žijeme kulturně. Letos proběhl 1. ročník festivalu Frýdlantsko Franze Kafky.

Jiří Slíva a Jakub Žáček na festivalu Frýdlantsko Franze Kafky

Vedle česko-německého kabaretu Das Thema, projekcí filmů na kafkovské motivy, několika koncertů a vystoupení Krátkého a úderného divadla proběhly vernisáže tří výstav: Jiřího Slívy Kafka + Frýdlant, Jaromíra 99 Pod Zámkem a Aforismy F. Kafky výtvarně zpracované Ivou Vykypělovou. Následující fotky jsou z výstavy J. Slívy. Kytaře se věnuje Jiří Slíva, ta dívka s plakátem je má dcera Markéta.

Vernisáž Jiřího Slívy

Jiří Slíva coby jazzman

Jiří Žáček s dcerou Markétou

Deštivý rok byl úrodný na hřiby – v Jizerkách letos rostly jako divé.

Jiří Žáček a houby

A nejen hřiby, rostly i švestky. A ty nejlepší na naší zahradě.

Jiří Žáček a švestky

Aby toho bylo víc, také jablek a ořechů se urodilo požehnaně. I když to opadá, nazmar to nepřijde – na jablíčka chodí srnky a na ořechy veverky.

Jiří Žáček na zahradě

Do Liberce jsem si zajel pozdravit psí kamarádku Rózu, ale ze štěňátka během léta vyrostl maxipes, že ho málem neuzvednu.

Jiří Žáček se psí kamarádkou Rózou

Jak vidno, držel jsem se doma v Čechách, zato moje dcera Markéta s rodinou vyrazila na každoroční pouť do slovinského Piranu.

Slovinský Piran před bouří

Tak jsem ve své mysli zaletěl až k moři, a zapomněl jsem se pochlubit, že mi nedávno vyšly dvě knihy – kniha básní Kdo učí ptáky zpívat, a pro děti Nůše plná pohádek poskládaných do řádek.

Kdo učí ptáky zpívat

Nůše plná pohádek poskládaných do řádek

Teď ještě aby se otevřela knihkupectví, aby si je zájemci mohli koupit. Ukázky z obou knih si můžete přečíst tady na webu, v oddílu ukázky. Věřím, že proti koronavirům pomáhá poezie stejně dobře jako vitaminy.

podpis J. Ž.

Navigace

Tiráž

© 2004 Jiří Žáček • na stránkách jsou použity obrázky Adolfa Borna, Jiřího Slívy, Zdenka Seydla, Lucie Dvořákové, Jiřího Žáčka, Aloise Mikulky, Jiřího Jiráska a dalších autorů z knížek Jiřího Žáčka • webdesign © 2004 AVAS s.r.o. • správce stránek Vít Novák • Uvedená práce, jejímž autorem je Jiří Žáček, podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 4.0 Mezinárodní