Jiří Žáček 

autorské stránky

Nedělejte z teorií
terorie!

Co právě dělám

Co jsem dělal v zimě

Na rozdíl od medvědů a jezevců, kteří si ve svých brlozích užívali zimního spánku, moje zima byla nabitá událostmi.

Knihománie v Café Louvre

S knížkou Z pohádkové postýlky jsem se 22. října zúčastnil populární Knihománie v Café Louvre.

Beseda v Nasavrkách

O dva dny později jsme si s Janou Trojanovou a Janem Cimickým vyjeli na besedu do Nasavrk.

Jiří Žáček ve Vladislavském sále Pražského hradu

28. října jsem ve Vladislavském sále Pražského hradu převzal od prezidenta Zemana státní cenu. Dopadl jsem lépe než filmový Anton Špelec ostrostřelec, na kterého žádná medaile nezbyla. Na mě ano, ale k čemu mi vlastně je? Že bych s ní doma okouzloval vnoučata, nebo strakapoudy při víkendu na chalupě? To asi sotva. Takže pro Nobelovku si do Skandinávie rozhodně nepojedu!

Jiří Žáček v Říčanech

Poslední říjnový den jsem podepisoval novou knížku pohádek v Říčanech.

Jiří Žáček v plzeňském Divadelním klubu

V plzeňském Divadelním klubu se 8. listopadu konalo literárně-hudební matiné Proměny J.Ž. - recitovala Blanka Hejtmánková, na klavír ji doprovázela Věra Müllerová. Na snímku je s námi ještě výtvarnice Jana Vacková. Dodatečný dík!

Jiří Žáček v Českém ráji

Jiří Žáček v Českém ráji

10. října jsem v Turnově dostal od knihovnice Evy Kordové růži a jako chutnou přílohu unikátní dort z Českého ráje. Jak se beseduje v Českém ráji? Rajsky.

Křest knížky Šansony + spol.

Dalšího dne jsem spolu s Renatou Drössler přivítal na svět knížku Šansony + spol., jejíž součástí je Renatino CD s písněmi na mé texty. Na fotografii ale Renata chybí, se mnou tu je nakladatelka Veronika Baštová a muzikant Petr Ožana.

Oslava sedmdesátin Jiřího Žáčka

Oslava sedmdesátin Jiřího Žáčka

Oslava sedmdesátin Jiřího Žáčka

Oslava sedmdesátin Jiřího Žáčka

Oslava sedmdesátin Jiřího Žáčka

Oslava sedmdesátin Jiřího Žáčka

Oslava sedmdesátin Jiřího Žáčka

Sedmdesátiny jsem oslavil 15. listopadu na palubě lodi Bohemia. Posádka lodi se nenechala přemluvit k plavbě kolem světa, ale plavit se z Prahy do Prahy s rodinou a přáteli také není špatné. Na fotkách jsou k vidění moje dcera Markéta, syn Jakub, zeť Jan Gorenčík, vnuk Kubík, synovec Ondra se ženou Jitkou, neteř Lucka Čedíková, Zorka Jeřábková, Dáša Helšusová z Liberce, Jan Cimický, Radko Bílek z Vlašimi, Blanka a Míťa Hejtmánkovi z Plzně, Karel a Jana Sýsovi a také Renata Drössler, které jsem pomáhal se zpíváním. Můžete hádat, kdo je kdo.

Přehlídka melodramů v Galerii HAMU

Téhož dne jsem v Galerii HAMU vyslechl přehlídku melodramů, řadu z nich na mé texty.

Jiří Žáček v restauraci Vltava v kvartetu s básníky Mirkem Huptychem, Lubošem Brožkem a Vladimírem Křivánkem

S rokem 2015 jsem se rozloučil v restauraci Vltava v kvartetu s básníky Mirkem Huptychem, Lubošem Brožkem a Vladimírem Křivánkem. A pak jsem si dopřál dolce farniente ve svém brlohu, stejně jako ti medvědi a jezevci. Až se probudím, bude jaro.

podpis J. Ž.

Navigace

Tiráž

© 2004 Jiří Žáček • na stránkách jsou použity obrázky Adolfa Borna, Jiřího Slívy, Zdenka Seydla, Lucie Dvořákové, Jiřího Žáčka, Aloise Mikulky, Jiřího Jiráska a dalších autorů z knížek Jiřího Žáčka • webdesign © 2004 AVAS s.r.o. • správce stránek Vít Novák • Uvedená práce, jejímž autorem je Jiří Žáček, podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko.