Jiří Žáček 

autorské stránky

Nedělejte z teorií
terorie!

Co právě dělám

Zima 2007

Foto JŽ od T. Krista

Neděje se něco s podnebím? Místo jara bylo léto a pak se jaro střídalo s podzimem s občasnými úlety do léta, až jim nakonec ty rozmary zatrhla zima. Nejvyšší čas vytáhnout ze skříně zapomenutý zimák a narazit si klobouk do čela. A kdo nemusí vycházet do nečasu, ať přezimuje ve vyhřátém pelíšku jako medvědi.

Vrátit se po několikaměsíčním pobytu na venkově do Prahy je zážitek pro silné nervy, pro silné plíce a silný žaludek: Ulice napěchované kolonami smrdutých auťáků, parky zaplevelené nezničitelnými odpadky a zbrusu nová monstra vystavěná všude, kde byl volný plácek. Ještě že aspoň v centru Prahy se uklízí a člověk se tam může cítit jako člověk, dokonce člověk kulturní, který je zvědavý a vděčný za dobré divadlo, výstavu nebo koncert.

Foto JŽ na Polabském knižním veletrhu

Začátkem září mi udělali radost pořadatelé Polabského knižního veletrhu výroční cenou za tvorbu pro děti (to je ta keramická sova na fotce), a nedávno také mí nakladatelé, kteří mně téměř současně vydali Pohádkový tobogan (Albatros), Velkou knihu básniček a pohádek (Fragment) s kouzelnými obrázky Vlasty Baránkové a také nové, kapesní vydání Okurkové sezóny (Sláfka) vyzdobené pérovkami Adolfa Borna. A to se ještě můžu těšit, že Albatros co nevidět vypraví do světa čítanku Kocour Mikeš představuje Josefa Ladu, do které jsem vybral hromadu známých i neznámých Ladových obrázků a k nim řadu známých i neznámých říkadel, básní a pohádek od více či méně známých autorů.

Foto JŽ v Luxoru

Nejsem já vlastně šťastný člověk?

podpis J. Ž.

Navigace

Tiráž

© 2004 Jiří Žáček • na stránkách jsou použity obrázky Adolfa Borna, Jiřího Slívy, Zdenka Seydla, Lucie Dvořákové, Jiřího Žáčka, Aloise Mikulky, Jiřího Jiráska a dalších autorů z knížek Jiřího Žáčka • webdesign © 2004 AVAS s.r.o. • správce stránek Vít Novák • Uvedená práce, jejímž autorem je Jiří Žáček, podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko.